Nieuwsbrief Januari '23

Nieuwsbrief Januari '23

Maandelijkse nieuwsbrief

Case Electronics ·

Glasvezel in plaats van koper

Glasvezel biedt hogere snelheden, met een lagere latency en lager energieverbruik dan internetverbindingen via koper. Hierdoor is glasvezel het medium van de toekomst voor uw internetverbinding. Een groot deel van de huishoudens en bedrijven heeft al toegang tot glasvezelinternet. In 2022 zijn ruim 1 miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen gerealiseerd, waardoor in Nederland het totale aantal glasvezelverbindingen boven de 5 miljoen kwam.

Door de overstap naar glasvezel worden koperverbindingen inmiddels actief uitgefaseerd. Op 22 februari zal de eerste batch koperverbindingen uitgezet worden. Dit betreft 2 miljoen adressen die al aangesloten zijn op het FttH glasvezelnetwerk. Bestaande klanten met een ADSL/VDSL verbinding zijn door ons al benaderd om over te stappen naar glasvezel.

Is er nog geen glasvezel beschikbaar op uw locatie? Dan wordt u nog niet omgezet. Maar als u nog een ADSL/VDSL verbinding gebruikt en glasvezel is wel beschikbaar, dan raden wij u aan de overstap alvast te maken. Dan kunt u dit op een gunstig moment in plannen en hoeft dit niet in een drukke periode.

Heeft u vragen over een internetverbinding of welke mogelijkheden er bij u zijn? Stuur dan vrijblijvend een mailtje naar sales@case-electronics.nl

Vervangen van de server/software

Door de beperkte beschikbaarheid van onderdelen, door onder andere Corona, zijn de laatste tijd minder servers vervangen. Veel servers zijn hierdoor inmiddels ouder dan normaal en lopen hierdoor meer risico op uitval en/of storingen.

Gemiddeld gaat een server rond de 3 tot 5 jaar mee. Bij oudere servers is de beschikbaarheid van vervangende onderdelen meestal een groter probleem en de kans op storingen door bijvoorbeeld slijtage neemt na 5 jaar enorm toe. Wij raden daarom aan servers die ouder zijn dan 5 jaar te vervangen, ondanks dat de server het misschien nog prima doet en ook nog voldoet aan uw eisen.

Daarnaast speelt mee, dat op oudere servers vaak ook oudere versies van software geïnstalleerd zijn, waardoor support een probleem gaat vormen. Microsoft gaat in 2023 de volgende pakketten uit de support nemen:

Product en einddatum support

  • Windows Server 2012: 10 oktober 2023
  • Exchange 2013: 11 april 2023
  • Office 2013: 11 april 2023
  • Office 2016 in combinatie met 365 services: Oktober 2023
  • Office 2019 in combinatie met 365 services: Oktober 2023

Gebruikt u deze software of zelfs nog oudere versies ?Dan is vervanging vanuit beveiligingsoogpunt noodzakelijk.

Voor meer informatie of een afspraak in te plannen; neemt u gerust contact op via 0183-567777 of sales@case-electronics.nl

Case Electronics ·